PROGRAM, BJØRNSON-AKADEMIETS SEMINAR OG PRISUTDELING 2015

OVERVÅKNING OG PERSONVERN – STOREBRØDRE OG LILLEBRØDRE

Prisutdeling og etterfølgende seminar arrangeres under Bjørnsonfestivalen i Molde.
Lørdag 5. september kl. 11.00-14.45

Seminaret arrangeres i samarbeid med Bjørnsonfestivalen.

Edward Snowden intervjues av Per Anders Johansen, journalist og Moskva-korrespondent i Aftenposten. Intervjuet følges opp av The Guardians utenrikskorrespondent Luke Harding og hans foredrag om Snowden. Harding har tidligere vært Moskva-korrespondent for The Guardian, men ble i 2011 utvist fra Russland.

I 2014 kom hans kritikerroste bok Snowden-filene. Historien om verdens mest ettersøkte mann.

kl 11:00-12:30

12.30    Pause
KL. 13.00-14.00: OVERVÅKNING OG PERSONVERN – STOREBRØDRE OG LILLEBRØDRE Foredrag om overvåkning og personvern ved direktør for datatilsynet Bjørn Erik Thon, professor Liv Hausken og politisk kommentator John Olav Egeland. Bjørn Erik Thon er utdannet jurist. Han har siden 2010 vært direktør ved datatilsynet. Liv Hausken er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og leder for det prioriterte forskningsområdet medieestetikk. John Olav Egeland er journalist og redaktør. Siden 1978 har han vært tilknyttet Dagbladet, der han har vært både politisk redaktør og sjefredaktør.

 

KL. 14:00-14:45: OVERVÅKINGSSAMFUNNET- PRO ET CONTRA
Professor Thomas Hylland Eriksen leder en samtale om overvåkingssamfunnet mellom astrofysiker og forfatter Eirik Newth og forfatter og essayist Torgrim Eggen.

Thomas Hylland Eriksen er professor ved sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo og medlem av Bjørnson-Akademiets styre. Han er en markant samfunnsdebattant. Eriksen er kjent for sitt engasjement for å formidle sosialantropologi og et sosialantropologisk perspektiv på et flerkulturelt samfunn, globalisering og identitet.

Eirik Newth har utgitt boka Overvåkingssamfunnet. Newth er cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk. Siden 1990 har han arbeidet på heltid som frilans forfatter og formidler av naturvitenskap for et bredt publikum.

Torgrim Eggen er forfatter, kritiker og musiker. Eggen er kjent for sin skarpe penn. Han har vært journalist i Dagbladet, redaktør i Beat og i Natt&Dag. Han er nå anmelder for DN og Klassekampen.

Arrangeres i samarbeid med Bjørnsonfestivalen.

KJØP BILLETT HER