Home » Bloggarkiv » Bjørnsonprisen

Bjørnsonprisen

Sara Omar

Hvert år så deler Bjørnson Akademiet ut en pris kalt Bjørnsonprisen. Dette er en gjev pris om gis til kulturpersonligheter som fremmer yttringsfriheten i Bjørnson sin ånd. Dette er en pris som har vært gitt ut siden 2004 og akademiet har medlemmer fra alle verdens land.

Hvem fikk Bjørnsonprisen i 2021

I år, året 2021, ble Bjørnsonprisen delt ut i april. Vinneren av prisen i år ble Sara Omar. Hun er av kurdisk opprinnelse og kommer fra Danmark. Hun er blitt kalt Danmarks modigste og det ikke uten grunn. Hun har skrevet boken «Skyggedanseren» som har vært meget populær for noen år siden.

Hun ønsker å sette lys på samfunnsproblemene som få snakker om. Det at det eksisterer en dobbeltmoral innenfor islam der det blant annet skjer barneprostitusjon i moskeer og at kvinner kan voldtas med Koranen i hånd. Hun har nå endelig blitt hedret for sitt arbeid som går langt utenfor Nordens grenser.

Hva er Bjørnsonprisen

Bjørnsonprisen er en pris om tildeles en nordisk forfatter på grunn av forfatterens litterære arbeid og samfunnsengasjement. Selve Bjørnson Akademiet ble lagt ned i 2020, men arbeidet og utdelingen av prisen er overtatt av flere aktører i Norge, deriblant Høgskolen i Innlandet, Norsk Litteraturfestival, Nansenskolen, Lillehammer museum og Innlandet fylkeskommune.