Home » Bloggarkiv » Multitalentet Jo Nesbø

Multitalentet Jo Nesbø

Attractive young woman using laptop and writing with pen

Selv om det kanskje strider litt mot norsk jantelov, er det lett å se på Jo Nesbø som et multigeni. Som en moderne Da Vinci kan han vise til en karriere som både idrettsmann, musiker og forfatter i verdensklasse. Han er utdannet siviløkonom, og finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole , og har jobbet som blant annet aksjemegler og journalist

Jo Nesbø er en av de mest kjente norske forfatterne internasjonalt. Bøker av Jo Nesbø er blitt oversatt til over 50 språk, og solgt i over 40 millioner eksemplarer verden over. Du finner en Nesbø-bok i hvert eneste land på kloden.

Bøker av Jo Nesbø

Det er umulig å liste opp alle bøker av Jo Nesbø i denne teksten, men vi skal trekke frem noen. Hans krimromaner om etterforskeren Harry Hole er kanskje de mest kjente av dem, og de har i tillegg inspirert flere filmer

Den første boka, Flaggermusmannen, ble sendt inn til Aschehoug Forlag under pseudonymet Kim Erik Lokker for at hans allerede kjente navn ikke skulle påvirke redaktørenes avgjørelse. Boka ble antatt, og ble blant annet tildelt Rivertonprisen i 1997 for beste norske krimroman.

Jo Nesbø – Tre store

Jo Nesbøs bøker har fortryllet en hel verden, og hans fortellerevne er blant de beste i verden. Her er tre bøker alle burde lese.

  • Du kommer ikke utenom debutromanen «Flaggermusmannen» fra 1997
  • «Rødstrupen» fra 2000 fikk flere gjeve priser
  • «Snømannen» fra 2007, som ble til storfilm

Et stadig større forfatterskap

Vi skal være glade for at vi har en forfatter som Jo Nesbø, som hele tiden fornyer seg. Han er en spenningens mester. Selv om bøkene ofte fortsetter i samme stil, er man aldri sikker på hva som venter.

Vi skal nok være glade for at Nesbø pådro seg en korsbåndsskade tidlig i fotballkarrieren, for selv om kneet aldri ble helt bra, gjorde skaden at han måtte legge fotballskoene på hylla. Hvem vet om han hadde skrevet alle disse fantastiske bøkene om han hadde blitt utenlandsproff?